Wist je dat bij het garen van gerechten op langzaam oplopende temperatuur smaak, voedingsstoffen en vocht behouden blijven? Iedere slowcooker energiezuinig is en voorzien is van een HIGH en LOW stand? Afhankelijk van de beoogde bereidingstijd kan er heel langzaam (5-9 uur) of iets sneller (2-5 uur) worden gegaard. In beide standen bereikt de slowcooker dezelfde eindtemperatuur. Probeer deze heerlijke Coq au vin eens uit of experimenteer met je favoriete ingrediënten.
Braad de kipkarbonades en het ontbijtspek aan in de sauteerpan van de sauté slowcooker (indien uw slowcooker geen sauteerpan heeft gebruik dan een gewone bakpan). Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten langer. Voeg tenslotte de champignons, worteltjes, zilveruitjes en tijm toe en schenk de bouillon en de wijn bij de kip. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en sluit af met de deksel. Laat 8 uur op stand LOW garen. Breng de coq au vin op smaak met peper en zout en serveer met rijst uit de rijstkoker.