RECEPT: Tikka Masala
Geniet van een explosie van smaken met deze verrukkelijke Kip Tikka Masala, bereid in de veelzijdige Espressions Smart Pressure Cooker!
Ingrediënten:
- 2 el plantaardige olie
 - 2 uien, gesnipperd
 - 2 tenen knoflook, fijngesneden
 - 2 cm verse gember, geraspt
 - 3 el tikka massala kruidenpasta
 - 1 tl paprikapoeder
 - 1 tl gemalen komijn
 - 1 tl gemalen koriander
 - ½ tl kurkuma
 - 500 g kippendijen, in blokjes
 - 400 g tomatenblokjes uit blik, uitgelekt
 - 200 ml kokosmelk
 - 6 takjes koriander, fijngesneden
 - Zeezout en zwarte peper naar smaak
 
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de snelkookpan op de sauté/brown-stand. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 1 tot 2 minuten.
 - Voeg de kruidenpasta, paprikapoeder, komijn, koriander en kurkuma toe. Bak 2 minuten mee.
 - Voeg de kippendijen toe en bak mee tot de kip rondom goudbruin is.
 - Schenk er de tomatenblokjes en kokosmelk bij. Roer goed.
 - Sluit het deksel van de snelkookpan en kook de curry 10 tot 12 minuten op de poultry-stand.
 - Laat de druk natuurlijk vrijkomen en open het deksel. Breng de curry op smaak met zout en peper.
 - Verdeel de kip tikka masala over 4 diepe borden of kommen en garneer met de fijngesneden koriander.
 
TIP: Serveer de Kip Tikka Massala met papadums of gekookte rijst voor een complete en overheerlijke maaltijd!