P E R S B E R I C H T

 

Dualit viert haar 70-jarig bestaan

Toen Mac Gort-Barten de eerste Dualit toaster ontwierp, ontwikkelde en bouwde, wilde hij een product creëren dat eenvoudigweg de beste toast ter wereld maakte. Deze toaster was zo goed dat er in de vijftiger jaren vrijwel elke café en koffiebar in Groot Brittannië een Dualit toaster bezat. Nu, 70 jaar later, staat Dualit nog steeds bekent om zijn veilige, kwalitatief hoogwaardige producten die het leven in professionele en huishoudelijke keukens vergemakkelijkt.

Professionele toaster

In 1939 was de in Duitsland geboren ingenieur Max Gort-Barten, via South Hampton, onderweg van Berlijn naar Zuid-Afrika toen de oorlog uitbrak. Hij strandde in Engeland en meldde zich aan voor het Britse leger. Produceren zat in Max’ genen en na de oorlog kocht hij een kleine fabriek in Zuid Londen.  Zijn eerste vinding was de Dual-Lite elektrische aansteker, waaraan Dualit haar naam dankt. Openhaardroosters en cocktailshakers volgden snel, net als de eerste toaster, die in 1946 het levenslicht zag.

Zes jaar later ontwierp Max de Dualit 6-slots toaster, een professionele toaster. De Dualit toaster is een klassieker; gemaakt om jarenlang dienst te doen, aantrekkelijk om te zien, efficiënt en simpel in het gebruik. Alhoewel het al veel langer lijkt, kwam het huidige design pas in 1980 op de markt, geïnspireerd op Max Gort-Barten’s toaster uit 1960. De aanpassingen, bedacht door de Canadese ontwerper Dale Bevington, waren weliswaar stilistische details, maar hebben de weg gebaand naar wereldwijde faam. Inmiddels is de toaster verkrijgbaar in 54 landen.

Unieke toaster

Esthetisch gezien, is het ontwerp enerzijds elegant en anderzijds plezierig robuust en industrieel. De gebogen behuizing van gegoten aluminium en roestvrijstaal doet denken aan de ‘Streamline Moderne’ art deco beweging van de late dertiger jaren, terwijl de onverwoestbare manuele toast lift en mechanische timer duidelijk van voor het digitale tijdperk zijn. Dit maakt dat toasters van vaak vijftien jaar of ouder nog altijd gerepareerd worden. In feite worden de toasters tegenwoordig nog op dezelfde manier gemaakt als in de vijftiger jaren, elke toaster wordt van het begin tot het einde met de hand in elkaar gezet door een en dezelfde Dualit medewerker. Bij de laatste versies wordt zelfs de naam van deze Dualit medewerker en het productienummer vermeldt op het typeplaatje van deze unieke toaster.

Winactie

Op 16 oktober 2015 viert Dualit haar 70-jarig bestaan. Om de verjaardag van Dualit te vieren lanceren we een ‪#‎Dualit70NL winactie waarbij we op zoek gaan naar de oudste nog werkende broodrooster. Heb jij een toaster in de familie die al jarenlang meegaat? Laat het ons weten en maak kans op een ‘limited edition 70th anniversary toaster! ACTIE IS GESLOTEN

 

---- EINDE PERSBERICHT ----

Noot voor de redactie (niet voor publicatie). Graag creëren we zoveel mogelijk exposure voor de #Dualit70NL winactie. Wil je meer informatie of wil je graag zelf aan de slag met een van onze producten? Neem contact op met IT&M, telefoonnummer: 040-2901130 of e-mail: info@itmonline.nl. ACTIE IS GESLOTEN

IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens. www.itmonline.nl.

DOWNLOAD HIER DE BEELDEN